• Bij wedstrijdzwemmen gaat het erom dat je het beste uit jezelf haalt. Onze trainers en coaches ondersteunen je daarbij. Zij helpen de zwemmer - met oog voor de individuele behoefte - om de wedstrijdslagen aan te leren en te verbeteren. Vooral het leren van een goede techniek is belangrijk. Ook wordt er getraind op een goede start, de keerpunten en werken ze aan je conditie.

    Op een training worden ook zoomers, plankjes of een pull buoy gebruikt om oefeningen te doen. Tijdens de training leer je vooral mooi zwemmen, met een goede techniek. Natuurlijk worden er ook wedstrijdjes en af en toe (voor de allerjongste zwemmers) spelletjes gedaan.

    Bij de trainingen wordt een bepaalde baanindeling aangehouden (klik hier). Om de zwemmers maximaal te laten presteren, wordt er het hele jaar door aan de baanindeling gesleuteld. Er is dus geen vaste indeling. Heb je hier vragen over? Of wil je weten hoe je kind het doet? Vraag het voor of na de training gerust even aan de trainer.

    Kun je een keer niet trainen? Meld je dan af via hoofdtrainer@dewaalstroom.nl. De trainers staan er voor jou! Zij stoppen er veel tijd, energie en sportliefde in, respecteer dat alsjeblieft. Zwemmers die zich veelvuldig niet afmelden of zich tijdens de trainingen niet inzetten, worden daarop aangesproken. Wedstrijdzwemmen is en blijft een prestatiegerichte sport!

    Trainingstijden